Vinprovningar & Unika provningar

Champagneprovning på

Hooks Herrgård 2019

2019 års Champagneprovning på Hooks Herrgård kommer ha temat Blanc de Blancs, vilket innebär att champagnerna kommar vara gjorda på bara gröna druvor och i huvudsak druvan Chardonnay.
Till denna provning kommer enbart 70 platser finnas och i skrivande stund är ca: 60 platser redan bokade.
Läs mer om 2019 års Champagneprovning på Hooks Herrgård

Dela

Värdens Vin och Restaurang Pescadores i Jönköping erbjuder en smakupplevelse i toppklass!

Vi fortsätter med succén, champagne och skaldjur.
Under hösten kommer vi ca: 1 gång i månaden hålla en öppen provning där det enbart finns 12 platser per tillfälle. Är ni fler än 8 personer finns möjlighet att boka eget datum.
Läs mer om våra provningar på Pescadores under hösten 2018 här.

Dela

Dryckesprovningar på Lustfyllt i Habo


Strax utanför Habo ligger invid Vätterns västra strand Lustfyllt. Här kommer Värdens Vin under hösten 2018 hålla ett antal dryckesprovningar. Självklart finns även möjlighet för er att boka er alldeles egna afton på Lustfyllt i Habo med Värdens Vin.
Läs mer om våra provningar på Lustfyllt i Habo här.

Vinprovning ”Vinspelet”

En unik vinprovning med tävling och vinquiz
Det finns ett antal brädspel med namnet ”Vinspelet”. Vi har nu tagit detta klassiska spel ett steg vidare och utvecklat ”Vinspelet Live”.

I minst två lag (2-5 deltagare per lag.) tävlar man sedan i ett annorlunda vinquiz där frågor blandas med olika praktiska moment, Under tävlings gång provar vi fyra olika viner. Beroende på vart vi är och vädret kan denna aktivitet helt eller delvis förläggas utomhus. Det vinnande laget belönas med ett fint pris från vår butik där vi har ett brett utbud av vin- och champagnetillbehör.

Värdens Vin har tack vare att provningsledarna är utspridda i södra Sverige samt goda kontakter med krögare runtom i denna delen av landet möjlighet att verka på många platser.

För mer information och frågar så ringer ni eller mejlar Christian.
Välkomna!

Pris 300kr exkl. moms per person

Denna provning finns även att läsa om på Aktivitet.se

Vinprovning

med fyra olika sorters viner

Vinprovning för grupper och företag i Jönköping, Göteborg och Stockholm
En vinprovning kan te sig på många olika sätt. Vi brukar oftast ha något tema såsom Italien, speciell druva eller nya vs. gamla världen. Vi tar oftast in en liten tävling i varje provning. Möjligheterna är många och har ni som kund önskemål kring tema så är det välkommet. Denna provning går att bygga ut med ost eller varför inte en smaktallrik för att ännu bättre förstå förhållandet mellan vin och mat.

Pris Från 300kr exkl. moms per person.

Denna och fler andra provningar hittar ni också på Aktivitet.se

Dela

Spritprovning

inkl. fyra spritsorter

Spritprovning inkl. fyra spritsorter

Många spritsorter omges av flera mysterier, som för många blir olösta hela livet. Men de som t.ex.fått korn på whisky öppnas för många en livslång resa i smakens och upplevelsens vida bana. Det finns lika många tema som man kan använda sig av som antal spritsorter. Så här bestämmer vi tillsammans vilken väg vi ska ta.

Värdens Vin har tack vare att provningsledarna är utspridda i södra Sverige samt goda kontakter med krögare runtom i denna delen av landet möjlighet att verka på många platser.

Pris Från 400kr exkl. moms per person.

Denna provning och fler med den finns Aktivitet.se

Dela

Champagneprovning

inkl. fyra olika sorters champagne.

Underhållande champagneprovning för företag och grupper
Champagne är utan tvekan världens bäst och mest exklusiva mousserande vin! Men varför? Vid denna underhållande provning går vi från såkallad baschampagne till prestigechampagne. Som arrangör av en utav Sverige största champagneprovningar har vi en gedigen kunskap om denna ädla dryck. Det normala är att vi vid denna provning provar fyra olika sorters champagne. Vill man gå ner i peng kan man blanda in andra mousserande viner och vill man så har vi också möjlighet att ordna fram mycket exklusiva champagner och på det sättet skapa en helt unik upplevelse.

Värdens Vin har tack vare att provningsledarna är utspridda i södra Sverige samt goda kontakter med krögare runtom i denna delen av landet möjlighet att verka på många platser.

Pris från 350kr exkl. moms per person.

Denna och många andra provningar finns även på Aktivitet.se

Dela

Föreläsning

Hur ska man förhålla sig till vin och alkohol? Jag förespråkar en konsumtion där kvalitet går före kvantitet. För att kunna konsumera alkohol med ett kvalitativt synsätt så krävs kunskap. Kunskap om vad jag som vindrickare/öldrickare/whiskydrickare tycker om. Hur påverkar alkoholhalten i drycken upplevelsen av densamma? Kan Bag-in-Box vara kvalitativt? Finns det nyttiga viner? Vilka risker finns? Frågorna är många kring vin och alkohol och några utav dem ger jag som sommelier gärna svar på. En föreläsning kan tex. avslutas med en enklare provning, om man så önskar. Normalt sett håller en föreläsning på i ca: 2 timmar.

Pris från från 4500 kr

Dela

Vinkonsultation

Som krögare kan det ibland vara svårt att göra en vinlista. Vilka marginaler bör jag jobba med, vilka leverantörer bör jag anlita. Genom mina år som inköpare och sommelier har jag stor kunskap i hur man bygger både en tilltalande vinlista men även en lista som ökar restaurangens omsättning.

Som privatperson kanske man har en vinsamling, men inte riktigt vet hur man ska förvara vinerna, samt när det är dags att dricka dem.
Kanske några skulle säljas av, för att ge utrymme åt nya viner. Frågorna kan vara många och fler och fler människor har sin egna vinkällare.

Pris 500 kr/tim

Dela

Viktig information

Reseersättning tillkommer med 30kr/mil. Priserna är per person. Dock är lägsta totala pris 4500 kr exkl. moms. För större grupper ber vi er kontakta oss för en offert. Lokal och glas står beställaren för. Glas finns att hyra, 25 kr per person. Fri avbokning av provning 14 dagar innan provningsdatum, därefter 100% debitering.

Värdens Vin samarbetar med flera restauranger runt om i Södra Sverige där vi tillsammans möjliggör er helkväll med mat & dryck. Vi har nu provningsledare som utgår från Stockholm, Jönköping och Göteborg. För mer information är ni välkomna att höra av er.

Hör av er så skräddarsyr vi Ert arrangemang.

Samtliga priser är exkl. moms

Nyfiken på mer?

Skriv en rad till oss så berättar vi mer!

Skicka ett mail